МВР компенсира спрените електронни услуги на КАТ-София

Последна промяна на 08 ноември 2012 в 11:47 4277 3

МВР Снимка: БГНЕС, архив
МВР Снимка: БГНЕС, архив

МВР ще компенсира спирането на електронните услуги, предоставяни доскоро от сайта www.i-kat.org.

Сайтът, на който шофьорите можеха да проверяват дали имат нарушения и издадени актове, спря работа на 5 ноември. Като причина за спирането му беше посочено неразбирателството между частната фирма, която поддържа платформата, и ръководството на КАТ-София. 

От МВР съобщават, че официалното основание за спирането на сайта е писмо от 14 септември 2012 г., с което фирмата администратор се позовава на чл. 9 от договор със СДВР. Според тази точка прекратяването му е допустимо с двумесечно писмено предизвестие на една от двете страни. Това означава, че  срокът за спиране на сайта би следвало да бъде от 14.11.2012 г., обясняват от МВР.

За да бъде компенсирана липсата на предлаганата до момента услуга, МВР се ангажира да стартира от утре нов сайт, който да предлага същите услуги. Той може да бъде открит на официалната страница на МВР в рубриката "Интернет услуги".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2012 в 12:15

Като едното нищо. Само че не като редакция на оная статия, а когато и ако, има общо обсъждане на тоя проблем, като трета статия. Онова беше една новина, и за нея имаше съобщение. Това е друга новина, и за нея също има съобщение. Както започнем да ги променяме със задна дата - така ей ти пренаписване на историята. Само че започнем ли да правим такива неща - утре наистина всеки ще може да дойде с два лева, и да поиска какво да е. А ние няма да можем да убедим никого, и няма да имаме моралното право да го твърдим, че не сме съща продажна поръчкова кантора.
Толкова повече, че не ние сме виновни, задето говорителят на КАТ не е обяснил веднага техните действия, за да не отнасят излишни плюнки.

08.11 2012 в 12:07

Да почнем от това, че и-кат (досегашният сайт) никога не е работил истински. Пречеха му куп юридически фактори, както и (най-вече) компетентността на разработчиците.

08.11 2012 в 11:59

Сега ще постъпите най-най-коректно ако си редактирате и предишната статия и да сложите връзка към тази.

Очевидно е, че собственика на частната фирма направи черен PR.