Quantcast

МВР: Бежанците са около 4700, близо сме до предела си

Последна промяна на 25 септември 2013 в 13:06 839 0

Бежанци
Бежанци

„Вече сме съвсем близо до лимита, който сме си определили за приемане на бежанци“. Това каза днес пред журналисти зам.-министърът на вътрешните работи и заместник-началник на Националния оперативен щаб за бежанците Васил Маринов.

За последната нощ 62 чужденци са потърсили закрила, от които 48 са сирийски граждани. След като надминем лимита, ще потърсим помощ от ЕС. Нуждаем се от фонд, търсим го неофициално, и ще видим какви са възможностите за предоставяне на временна закрила, каза Маринов.

В последните дни управляващите дават разнопосочни изказвания относно евентуално затваряне на границата с Турция. Преди дни военният министър Ангел Найденов каза, че се обсъжда такава мярка. По-късно премиерът Пламен Орешарски отрече да има такива намерения. „Това, което наричаме затваряне, не подпомага по никакъв начин проблема и неговото решаване, а решението на проблема с бежанците е в хуманитарните граници”, повтори и сутринта и следобед Орешарски. Той каза, че е провел срещи с кметовете на общини, към които има ориентация да бъдат настанявани допълнително бежанци и те са проявили разбиране.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !