Младежите в БСП искат президента да свие бюджета си (Видео)

Елица Мартинова 03 декември 2012 в 13:51 1057 1

Младежката организация на БСП предложи президентът Плевнелиев да се откаже от увеличението за администрацията си, предвиденото в Бюджет 2013. Те предлагат парите да бъдат използвани за борба с демографския проблем в страната.

В понеделник младежите внесоха писмо в Президентството, в което излагат становището и предложенията си по темата до държавния глава Плевнелиев.

„България е страната, която преживява най-тежката демографска криза в целия ЕС. Всяка година родината ни губи население с големината на една средно голяма община“, пишат в писмото си младежите.

Те цитират изказвания на Плевнелиев, в които той също изразява притесненията си около демографския въпрос на страната.

„Считаме, че България е достигнала социалното дъно и че мерките, които се вземат, са крайно недостатъчни. Имаме грозна картина – напускащи страната млади хора и обезлюдяване на цели населени места“, обясни пред Президентството Иво Лилов от Младежкото обединение към БСП.

Социалистите предлагат президентът да се откаже от увеличението за администрацията си, което е заложено в Бюджет 2013.

„По същество това е най-голямото увеличение през следващата година. Настояваме тези средства да бъдат предоставени на новородените деца“, пишат младежите на БСП.

„Искрено се надяваме, че Вашият пример ще бъде последван от Министерски съвет, като се откажат от увеличения си бюджет за следващата година и средствата се предоставят във фонд за повишаване на младежката заетост и подкрепа за децата и семействата“, гласи заключението на писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови