Мира Янова: Внушава се, че сериозна победа на ГЕРБ означава манипулация на изборите

Последна промяна на 28 март 2013 в 15:09 3958 24

Мира Радева. Снимка: БГНЕС
Мира Радева. Снимка: БГНЕС

Пореден рунд от войната между социолозите започна Мира Янова.

В интервю за агенция "Фокус" тя обвини колегите си в опит за манипулация на хората съ следните думи:

"Има опит да се създаде атмосфера, в която една по-сериозна победа на ГЕРБ от прогнозираната от някои социолози, да се припише изцяло на манипулация на изборите." 

Скандалът "Янова срещу социолозите" избухна с пълна сила, след като тя обяви, че нейната агенция "Институт за социални изследвания и маркетинг" е направила проучването, измерило 30% подкрепа за ГЕРБ срещу 16% за БСП. В отговор шефове на социологически агенции обявиха, че данните са "слухове", че "Мира Янова си измисля разни неща и обикаля из редакциите на телевизии и вестници".

Кънчо Стойчев дори обяви: "Аз никога не се явявам на едно място с това лице. Ние не сме в една професионална общност“, и призова медиите повече да не ù дават думата след 13 май, когато щяло да стане ясно, че изследванията й са измислица.

На всичко това в интервюто си за "Фокус" Янова отговори:

"Част от хората в медиите, наблюдавайки процеса започнаха да изказват съмнения, че предварително се готви оспорване на изборните резултати".

На въпрос за отношенията между партии и социолози тя коментира:

"Няма ефективно управление, без да знаеш непрекъснато курса на общественото мнение. Според мен - част от политиците искат, когато поръчват изследване, да получат определен резултат, който да е благоприятен за тях. Това е особено валидно за малките партии. В интерес на истината, социологията получи най-големи удари точно от представителите на малките партии, които, ужасени от факта, че социолозите няма да покажат заветните за тях 4%, действително си служат с грозни мерки, за да "оклепват" социологията".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.04 2013 в 18:07

Внушава се, че определени "внушители" съвсем небезкористно внушават това, което други вече са подготвили и наредили.

04.04 2013 в 12:52

На всички ни е ясно, че ГРОБ си купуват социологически резултати, за да замазват очите на хората. В действителност никой не ги иска щото вече всички знаят какво означава ГЕРБ - Граждани за Европейско Развитие на Бандитизма ! Долу ГЕРБ!

29.03 2013 в 12:33

Господин работещ, скоро ще спреш да работиш, ако цирка продължава!Цирка,обаче е не само при ГЕРБ, ами навсякъде!Ти задаваш ли си въпроса защо ББ подаде оставка след нескопосаното театро с ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОСТИТУТКА ПЕЛОВСКА? За да спасява собствения рейтинг, не за да спасява теб и ДРУГИ РАБОТЕЩИ! Малко ли ти се видя пладнешкия грабеж и полицейщината с безглаголния нискоинтелегентен и същевременно изключително безочлив Цветанов? Но нищо чудно и Мира да е права, като има такива като теб!Гласувай за Зелените, ако искаш поне въздух да ти остане да дишаш!

28.03 2013 в 23:36

дано да са верни прогнозите.защото тази червена измет е двойно по опасна от фашизма.да ги забранят тези долни и алчни ........

28.03 2013 в 23:12

участвах в протестите 2012 юни против поправката "Витоша ски", тогава тая пикла излезна и се изцепи че хората на Орлов Мост не знаели за какво са там.напротив знаех и сега знам...Няколко месеца по късно Орлов Мост отново се напълни.Така че що не лапне батковия че да си затвори устата.Провела проучване да бе да, на северния полюс живеят крокодили...някой проверил ли е сметките й за големи преводи напоследък...

28.03 2013 в 23:06

Поля, веднъж се случи (отвличането), защо да не се случи още веднъж. Аз преди 4 години не вярвах, че може да стане, но след като е факт, вече нищо не може да ме учуди.

28.03 2013 в 23:06

не можещите да работят - това можеда са инвалиди, пенсионери бе , утре и на теб може да се случи, в западните цивиллиации точно отношението към по малко способните хора е белег на цивилизованос а ти си се изказал като простак какъв и си

28.03 2013 в 22:12

г-жа Радева-Янова, тези проценти могат да бъдат обснени само и единственно със Стокхолмския синдром...

Което ще рече, че народът ни е много, много болен и трябва да се лекува, а не да се остави държавата отново да бъде отвлечена от шепа мутро-милиционери!

28.03 2013 в 19:43

Тия тъпотии ги говориш, щото още работиш. А такива като мене, чийто фирми бяха заГРОБени от ГРОБ и мутрата Буда, ти казват, че на борсата по труда ще поумнееш и ти. Защото в днешни условия важи на първо място правилото на хладилника. А то гласи с категоричност, че при царя и Станишев съдържанието на хладилника беше неизразимо по-сериозно. Що се касае пък до " всички са маскари" - защо ли се сещам за бай Ганя?

28.03 2013 в 19:09

Кали, помисли си още малко.