МИО, "Туризъм" и "Финанси" с най-висок бал в УНСС

Александра Маркарян 20 юли 2012 в 15:40 20631 0

Кандидат-студенти. Снимка: Сергей Антонов
Кандидат-студенти. Снимка: Сергей Антонов

Професионалното направление, включващо специалностите "Международни икономически отношения", "Икономика на туризма" и "Интелектуална собственост" е с най-висок бал на първо класиране в УНСС. Списъците с приетите бяха изнесени днес, 20 юли, 3 дни преди официалния краен срок.

Направлението е "Икономика с чуждоезиково обучение". Всички приети учат общи дисциплини през първи и втори курс. В края на втората година студентите се разпределят по специалности чрез класиране по успех на база посочения от тях ред на желаните специалности от направлението.

В поднаправлението с най-висок бал тази година - "Икономика с чуждоезиково обучение", последният приет е с 34.63 при максимален бал 36. На второ място по бал е поднаправлението "Финанси, счетоводство и контрол", в което влизат специалностите "Финанси", "Счетоводство" и "Финансов контрол". Тук балът слиза до 28.37 при максимален 30. На трето място е "Социология", където минималният бал е 27.41 при максимален 30. На четвърто е "Право" с минимален бал 33.13 при максимален 36, а на пето - "Икономика с преподаване на английски език", където минималният бал пада до 33.04 при максимален 36.

С най-нисък минимален бал е направлението "Икономика и бизнес" - 26 при максимален 30. То включва 18 специалности, сред които "Икономика", "Предприемачество", "Застраховане и социално дело", "Икономика на човешките ресурси", Икономическа социология", "Екоикономика", "Икономика на отбраната", "Икономика на търговията".

Най-много кандидат-студенти са посочили като първо желание "Финанси, счетоводство и контрол" - 7 за едно място, "Право" - 5 за едно място, и "Икономика и бизнес" – 3 за едно място, сочи статистиката на УНСС.

Обучението в пет специалности - “Икономика”, “Международни икономически отношения”, “Финанси и счетоводство”, “Бизнес информатика” и „Маркетинг и стратегическо планиране“ - е изцяло на английски език.

Списъците с първото класиране са обявени на сайта на УНСС, разлепени са в сградата на университета, личните резултати са изпратени чрез SMS до кандидатите, които са заявили предварително желание за това.

Срокът за потвърждаване за участие във второ класиране или записване е 24-26 юли.

Второто класиране ще бъде обявено на 31 юли.

УНСС ще приеме 3914 студенти - 3494 в редовна форма на обучение, 300 – в дистанционна форма на обучение в София и 120 – в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови