Министър Атанасова с 60-часов ултиматум към варненските медици

Вероника Шербанова 23 ноември 2012 в 15:20 1833 1

Десислава Атанасова Снимка: БГНЕС
Десислава Атанасова Снимка: БГНЕС

Здравният министър Десислава Атанасова постави срок до края на седмицата на подалите оставки медици в кръвния център във Варна да отговорят дали ще оттеглят или не оставките си.

Атанасова се срещна с подалите оставка 38 медици в понеделник. Засега те няма да оттеглят оставките си, съобщи тогава директорът на центъра д-р Маргарита Точкова.

Това е важно решение, защото съм поела ангажимент заплатите им да бъдат увеличени с около 20% в началото на следващата година, обясни Атанасова.

По думите ù трябва да се изготви и щатното разписание за следващия месец и трябва да се знае колко точно медици ще работят в центъра.

Заплатите на медиците бяха увеличени със 17% от 1 ноември. Със 17-18 на сто повече ще получават и служителите в Спешната помощ и държавните психиатрични болници, похвали се Атанасова.

Увеличението на заплатите с 20% от януари ще дойдат от бъдещи структурни промени в центъра във Варна, обясни в понеделник здравният министър, часове след като в OFFNews бе публикувана статията “2,42 лв. на ден за храна на сираче. Пари има, но ще отидат за друго“.

Миналата седмица Атанасова беше категорична, че парите за второто увеличение на заплатите на медиците ще дойдат от затварянето на домовете за сираци до 3-годишна възраст по програмата за деинституционализация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови