Местан: Животът на кабинета не се определя от шума и броя на протестиращите

Милен Енчев 04 септември 2013 в 10:48 2086 6

Лютви Местан в парламента. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан в парламента. Снимка: БГНЕС

За парламентарната група на ДПС няма съмнение, че животът на кабинета "Орешарски" няма да се определя от шума на протестиращите, нито от броя им. Това каза днес лидерът на ДПС Лютви Местан при откриването на новия парламентарен сезон.

Животът на кабинет ще зависи от неговата социална роля, от заместването на квазипазара с истински конкурентен пазар, каза Местан.

Лидерът на ДПС даде нова трактовка за мотивите на антиправителствените протести, започнали на 14 юни с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС (станало с дейното участие на ДПС). Според Местан било „тежка заблуда“, че конфликтът е между протестиращите и настоящия кабинет, а между протестиращите и сегашната политическа система.

„Да не съучастваме в делегитимирането на партийната система, защото нищо по-добро не е измислено “, апелира лидерът на ДПС.

По повод подкрепата на ГЕРБ за протеста пред парламента, Местан се обърна към лидера й Бойко Борисов: готови ли сте да превърнем в принцип правото на всеки неуспял политически субект чрез протести да сменя правителства, запита той. „Готови ли сте да поемете тази отговорност“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови