Мъж плаши с пистолет Бърза помощ, спрели на светофар

02 януари 2013 в 13:00 4336 0

СНИМКА: БГНЕС
СНИМКА: БГНЕС

Варненец заплашил екип на Бърза помощ с пистолет, защото линейката, превозваща негова роднина, се наложило да спре на светофар.

Това съобщи директорът на Спешната помощ в морския град д-р Мая Рашева, цитирана от "Фокус".

Инцидентът станал около 16 ч на 1 януари. В Спешна помощ се получил сигнал за 78-годишна жена, за която лекарите установили, че е с исхемичен инсулт. След като поел пациентката, екипът се отправил с линейката към болница "Св. Марина". По пътя обаче се наложило да спрат на светофар. Забавянето изнервило роднина на жената, който заплашил медиците, че ще стреля по тях. За да го укротят, те повикали полиция. Оказало се, че у себе си мъжът действително носи пистолет.

„За щастие всичко се размина и няма пострадали, но тази случка травмира много екипите”, посочи д-р Рашева. Тя допълни, че не са рядкост заплахите към екипите, което натоварва и стресира допълнително медиците.

С промени в Наказателния кодекс, приети на първо четене, през ноември 2012 г., Народното събрание инкриминира нападенията над лекари. Наказанията за нападение над медицински лица предвиждат от 5 до 15 години затвор при тежка телесна повреда, от 3 до 10 години затвор при средна телесна повреда и от 1 до 5 години затвор при лека телесна повреда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови