Марица заля части от Свиленград

Юлиан Христов 06 февруари 2012 в 18:36 6712 0

Наводнение в Харманли. Снимка: БГНЕС
Наводнение в Харманли. Снимка: БГНЕС

Река Марица заля части от Свиленград, съобщиха от Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Хасково комисар Николай Вълчев. Водата е започнала да залива някои квартали и са призовали населението да напуска. В момента там е сформиран щаб, в който участва кметът и всички местни институции.

В сутрешните часове водата започна да прелива по крайбрежните улици „Граничар” и „Крайречна” и в квартал „Гебран”. Старият мост над река Марица е затворен за движение. Силно се е повишило и нивото на Пенковата река, която е заляла постройки и гермета.

В общината действа кризисен щаб и са предприети мерки за справяне със ситуацията в града и заплашените села Генералово и Капитан Андреево. Евакуирани са децата от детска градина „Зорница” в ЦДГ „Слънце”.

Начално училище „Христо Попмарков” е определено за център за настаняване на бедстващи хора.

Около обяд днес пътят Хасково - Свиленград в района на Харманли е бил залят от придошлата вода и движението на автомобили е спряно. Пътуващите към границата моторни превозни средства се пренасочват от Поповица - Христо Милево - Стара Загора - Лесово и Малко Търново.

Река Марица излезе от коритото си и наводни железния път между гарите Любимец и Свиленград. От 8.30 часа сутринта е спряно движението на влаковете в участъка между Свиленград и Димитровград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови