Майка и новороденото й бебе починаха в болница

Вероника Шербанова 08 октомври 2013 в 17:02 3095 3

Бебе
Бебе

Новородено бебе е починало в болницата в Габрово, а майка му – няколко дни след него в болница в Плевен.

30-годишната Десислава постъпва в болница „Д-р Това Венкова“ на 12 септември заради преносване. Терминът на бременната жена е на 9 септември. До 25 септември обаче тя остава в лечебното заведение, без да е предизвикано раждане.

Жената е преносила и първото си дете, затова лекарите сметнали, че раждането ще стане по естествен път, обясни директорът на болницата д-р Нели Славчева пред Дарик.

30-годишната Десислава е в добро състояние. По време на престоя й в болницата са й направени три теста, които трябва да установят състоянието на бебето.

На 25 септември обаче жената вдига температура. Състоянието й не се подобрява ди следващия ден. На 26 септември се ражда бебето. Оказва се, че то е в тежко депресивно състояние. Слагат го на поддържаща апаратура, но детето умира.

Причината за смъртта на новороденото според лекарите е „Тежък аспирационен синдром, настъпил от страданието на плода, непосредствено преди раждането“.

Майката е преместена в реанимацията в тежко общо състояние. Лекарите от Габрово се консултират с началника на Клиниката по анестезиология, интензивно лечение и реанимация в Плевен проф. Радев, след което жената е транспортирана до болницата в Плевен.

30-годишната жена умира на 4 октомври от натравяне на кръвта.

Информирани са всички служби – от Районната здравна инспекция до министъра на здравеопазването. Вече се правят изследвания в родилното отделение, за да се разбере дали заразата е оттам, обясни директорът на болницата в Габрово д-р Нели Савчева.

Информацията по случая ще бъде изнесена в пълен вид, категорична е тя.

По думите на Савчева в разговор със семейството на починалата жена тя е попитала дали лекар от лечебното заведение им е искал пари и отговорът бил отрицателен.

30-годишната Десислава вече има едно дете на 4 години. Жената е от град Попово и е с висше образование. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews