Костов за Мирослава: България уби детето

Лъчезар Вълев 19 октомври 2012 в 11:48 3739 1

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Управляващите се опитаха да изградят политическа закрила и да скрият лицата, които са извършили закононарушения при случая "Мирослава".

Това каза съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов в парламента при обсъждането на доклад на временната анкетна комисия за проучване на случаи на полицейско насилие.

Според него властите не са спазвали изискванията на законите на страната и са нарушени права на български граждани, което е довело до неразкриване на смъртта на Мирослава и до смърт на основен свидетел.

"България уби детето", обърна се към депутатите от ГЕРБ Костов.

"Има нарушения на Закона за МВР. Без да има компетенции да дава указания и да извършва действия по разследването ГДБОП извършва свои самостоятелни оперативно-издирвателни действия, които не са част от официалното разследване и които водят до пълен саботаж на самото разследване", допълни лидерът на ДСБ.

"Функцията на Народното събрание е да разследва дали изпълнителната власт си е свършила работата. МВР не си е свършило работата по случая „Мирослава”, сега чакам да видим дали прокуратурата ще си я свърши", заяви Иван Костов от Синята коалиция.

Според Костов депутатите от комисията не са се занимавали с истинската си функция.

"Отидохте ли в апартамента да видите, че при пуснати щори се вижда, там, където твърдят, че не се вижда", попита Костов.

Той обвини шефа на ГДБОП Станимир Флоров, че "произвежда фалшива следа", твърдейки, че момичето само е напуснало България.

"Смъртта на основния свидетел Стойчо Стоев е след нарушаване на закона", посочи още Костов.

"Семейството твърди, че само е стигнало до извода, че 5 души са замесени в отвличането и смъртта на Мирослава. Никой не вярва, че това отвличане е за пари", каза още Костов.

"Кого прикрива полицията, в частност ГДБОП и Станимир Флоров", попита Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика