Концесионерът на "Каваците-север" остана без договор

30 октомври 2012 в 15:53 2733 0

След проверка на министър Лиляна Павлова МС реши да прекрати договора си с концесионера на
След проверка на министър Лиляна Павлова МС реши да прекрати договора си с концесионера на "Каваците-север". Снимка: МРРБ

Правителството ще прекрати едностранно концесионния договор от 1999 г. за морския плаж „Каваците-север” в Созопол. Причина за решението е неизпълнение от концесионера „Терем” ЕАД на договорни задължения и на условията за предоставянето на концесията, съобщиха от МС.

Решението ще бъде взето утре на заседанието на кабинета.

Още през август регионалният министър Лиляна Павлова обяви, че договорът ще бъде прекратен. Тя направи внезапна проверка, която установи, че концесионерът не е осигурил задължителното водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане. Не е осигурено и предоставянето на плажни принадлежности, както и опазването на обществения ред, здравето, имуществото и спокойствието на плажуващите.

Констатирано е и неизпълнение на задължението за плащане на дължимото концесионно възнаграждение, като към 17 август 2012 г. задължението на концесионера възлиза на близо 10 хил. лв. 

След прекратяването на договора министърът на регионалното развитие и благоустройството ще предприеме необходимите действия за предоставянето на плажа под наем или на концесия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews