Конча Буйка пее утре, акомпанират й над 50 музиканти

18 декември 2012 в 10:56 1825 0

Конча Буйка ще зарадва българската публика за Коледа
Конча Буйка ще зарадва българската публика за Коледа

Испанската певица Конча Буйка пристигна в събота и вече започна репетиции със "София Синфониета оркестра" за концерта си в София.

Фламенко дивата  ще пее в зала 1 на НДК в компанията на над 50 музиканти. Буйка води със себе си музиканти от Куба, между които майсторът на пианото Иван Мелон. На диригентския пулт пък застава един от най-известните испански диригенти Антонио Куенса.

Досега Буйка е пяла в акомпанимент все на големи имена - много често до нея е осемкратният носител на Грами, легендарният кубински пианист Чучо Валдес, но утре тя ще посрещне предизвикателството да пее с български симфоничен оркестър. 

Така между всички инструменти на симфоничния оркестър ще се вплетат типично латиноамериканските звуци на кахон, джамбе, маримба, ча-ча бонгоси, маракаси, различни ударни.

Черната перла на испанската музика ще се представи пред българските си фенове с най-доброто от своя репертоар - стари испански песни – фламенко, копла и милонги, но има парчета с чисто джаз звучене.

Ще прозвучат известните "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo", "La boheme", "Volver volver", и др.

"Изпълнението с такъв голям оркестър е много отговорно, това е нещо огромно, внушително, цяла катедрала от звуци", казва Буйка. Ще е страхотно и магнетично, допълва испанската дива, която сп.“Тайм“ определя като един от най-великите гласове на планетата.

За голямата сцена Буйка е лансирана от известния режисьор Педро Алмодовар. За нея той казва: „Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява.”

Билети за концерта Това е нещо огромно, внушително, това е цяла катедрала от звук. И съм много развълнувана. Дори не знам как да разчета партитурата, но ще е страхотно", казва Буйка.

До момента дрезгавият й тембър не се е съчетавал с български музиканти, така че очакването е още по-силно. С това идва и "заканата" към публиката: "Винаги съм готова. Всички концерти са магични".

Билетите за концерта на Конча Буйка се продават в системите на Ивентим, Тикетпро и на касата на НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови