Конча Буйка с коледен концерт в НДК

Бистра Величкова 29 ноември 2012 в 15:11 2485 0

Певицата Конча Буика. Снимка: Уикипедия
Певицата Конча Буика. Снимка: Уикипедия

Конча Буйка ще пее на 18 декември в зала 1 на Националния дворец на културата (НДК).

Испанската фламенко звезда пристига специално за събитието от Щатите, където живее от две години. Тя ще излезе на сцената със собствения си бенд и с участието на Класик ФМ оркестър. Празничният концерт е организиран от продуцентска агенция BG Sound Stage и посолството на Кралство Испания.

Билетите за концерта струват от 40 до 100 лв. и се продават в мрежата на Eventim.bg.

„Аз съм бисексуална, три-фазова и триизмерна“ - така казва Конча Буйка за себе си в отговор на въпрос как би дефинирала себе си.

Конча Буйка гостува в България през 2010 г. Тогава тя представи албума си „El ultimo trago“, записан заедно с кубинския пианист и композитор Чучо Валдес.

Конча Буйка е родена в Палма де Майорка през 1972 г. Певицата съчетава в музиката си елементи от стиловете фламенко, джаз, кубинско болеро, копла, танго, солу, румба и болерия. През 2008 г. нейният албум „Niña de Fuego“ е номинаран за наградата „Грами“ за латино музика, в категорията „Албум на годината“. Носител е и на две награди „Premios de la Musica“. Освен певица, Конча е и композитор, и аранжор.

 Семейството на Буйка е от Екваториална Гвинея. На остров Майорка тя израства сред цигани.

През 90-те години на Буйка участва в различни продукции като Ombra на La Fura dels Baus и филмовата музика на испанския филм "km.O". По същото време тя композира няколко песни, сред които „Ritmo para você“, „Up to the Sky“ и „Loving You“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!