Колони от автомобили на „Хемус“ и „Тракия“

OFFNews 10 август 2013 в 17:02 2937 3

Засилен трафик, Снимка: БГНЕС, архив
Засилен трафик, Снимка: БГНЕС, архив

Колони от автомобили са се образували на изхода на София през Долни и Горни Богров към магистрала „Хемус“ и на участъка от магистрала „Тракия“ малко преди Бургас, съобщи „Фокус“.

Причината за забавянето на изхода на София са строителни работи за изграждане на връзка между автомагистралата и пътната инфраструктура на столицата.

Движението по посока на Южното Черноморие е с висока интензивност, затова образуваните колони се придвижват бавно. Няма обходен маршрут, така че водачите ще трябва да проявят търпение, обясняват от „Пътна полиция“.

Затруднено е и движението по магистрала „Тракия“ малко преди Бургас. Полицията регулира ръчно движението по най-натоварените участъци – от магистрала „Тракия“ през Бургас към Варна и през Бургас към Созопол и курортните селища на юг.

За да се увеличи пропускателната способност, движението периодично се насочва по обходни маршрути в Бургас и периферията на града.

От „Пътна полиция“ препоръчаха заради високите температури и затрудненото предвижване да се правят чести почивки на сенчести места край пътя. При признаци на умора водачите трябва да отлагат пътуването и да почиват по-продължително време, за да се избегнат инциденти на пътя, обясниха от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!