КНСБ плаши със стачка

Александра Маркарян 18 май 2013 в 17:55 1693 0

Пламен Димитров, председател на КНСБ. Снимка: БГНЕС
Пламен Димитров, председател на КНСБ. Снимка: БГНЕС

КНСБ заплаши със стачка, ако до 10 дни не бъде изготвена и съгласувана със синдикатите балансирана програма за развитие на енергийния сектор, гарантираща работните места.

Ако това не се случи, структурите на синдиката ще започнат подписка за ефективни стачни действия, се казва в съобщение до медиите от синдиката.

"В момента Националната електрическа компания налага свои виждания на ключови предприятия за количествата изкупувани български въглища, структурата на енергийния микс и участието на българските производители в регулирания и свободния пазар на електроенергия. За КНСБ е не само прибързано, а категорично неприемливо да се определя бъдещето на енергийните предприятия по административен път, без да са направени необходимите разчети и без те да са обсъдени със синдикатите", се казва в позицията на КНСБ.

Профсъюзът настоява за прекратяване на едностранните действия на НЕК и заявява категоричната си позиция, че в най-кратък срок трябва да бъде изготвена съгласувана програма за развитие на сектора, водеща до устойчиво финансово състояние на енергийните предприятия и запазване на работните места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!