Кампания: Снимай излишните пътни знаци

Последна промяна на 24 юни 2013 в 17:37 7375 11

Пътна обстановка. Снимка архив/БГНЕС

В рамките на два месеца МВР ще трябва да направи подробен преглед на пътни участъци, на които има ограничения, включително и такива за максимално допустима скорост, като се очаква премахване или преразглеждане на ненужните рестрикции.

По тази причина OFFNews стартира своя кампания за ревизия на старите и неадекватни за пътната обстановка знаци и указателни табели. За целта приканваме читателите, които са минавали през подобни участъци или знаят за места, на които има съществени разминавания между пътя, маркировката и ограниченията на пътя, да изпращат информацията, с която разполагат – снимки, видеоклипове на участъците, карта с GPS-координати, описание на обекта и др. - на имейл offnews@offnews.bg. Изпращайте ни също и информация, свързана с липсата на знаци на пътни участъци, което според вас застрашава сигурността на пътя.

Събраната информация ще бъде обобщавана веднъж седмично, като вашите материали ще бъдат публикувани. OFFNews вече има подкрепата на Асоциацията на пострадалите при катастрофи, като ще търси и съдействието на „Пътна полиция“, на която събраната информация ще бъде предоставяна. 

Въпреки че Областните дирекции на МВР вече разполагат с първичен анализ на подобни пътни участъци, на които има възможност да отпаднат определени ограничения, нека бъдем активни граждани, като докажем, че освен участници в движението можем да допринесем и за сигурността на пътя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.06 2013 в 23:09

Околовръстното на Благоевград, до Шел. Две платна, прав участък, камера и знак за ограничение на 60 км/час ....., капан за наивници

27.06 2013 в 11:20

Последния, пресен, пресен случай е с поставените знаци за ограничения от 50 км/ч на главен път посока Сливница, ~ 300-400 м. след сфетофара при МЕТРО-Люлин , на едно водещо към нищото отклонение?!
Имам чувството, че отново ни проверяват степента на търпение и момента в който на някого нервите няма да издържат и ще изтръгне безсмислените знаци.

25.06 2013 в 16:07

Какво време ще си губят "специалистите"?! Във всяка по-голяма община има управление на КАТ, напълно наясно кои знаци са излишни и кои не.

25.06 2013 в 16:04

Айде тръгвай да снимаш тогава.

25.06 2013 в 14:31

Ами че то само в София така е объркано движението, че не е истина! Забраната за ляв завой по Хр Ботев и Дондуков ако някой може да ми обясни??? На няколко поредни кръстовища при това!
На спускане по Борис III от Околовръстното се пресича кръстовището на Красно село. Там не можеш нито вляво, нито вдясно да завиеш! Е, за чий е това кръстовище???
За скоростта трябва да има общи правила, а не да се дава право на местната власт да си маризи както и скефне. На влизане във Варна от Бургас има неадекватна детелина, и футуристична табелка преди нея, че оттам започва града. И съответно след знак по стандарт 80 км/ч на 10 метра след табелката кесят полицаи... Също и да се припомни правилника след колко метра във и извън града влизат в сила тези знаци! След като са по 2 ленти в посока, отделени с мантинела нека е поне 80 км/ч! И да разкарат полицаите от караулките - само у нас го има това!

25.06 2013 в 13:11

Ако си с лентов апарата - snimkitevi.com. Само по 14ст на кадър. Да не говорим, че вече и тук има стотици МПС, които карат по една или друга причина с видеорегистратори. Лично мен ме спаси точно той преди няколко дни при пореден опит за рекет именно на такова ограничение от 60км/ч извън населено място.

24.06 2013 в 22:45

Според мен трябва да се ревизират ограниченията за максимална скорост на големите булеварди в Сф. Мисля, че 50 км/ч за бул."Ботевградско шосе", бул."Вл. Вазов" или пък алея Яворов примерно е прекалено ниска скорост. В малките улички в центъра на града ограничението е 50км/ч.

24.06 2013 в 22:32

А тъй де.. аутосорсинга на фирмички от кол и въже да ги слага къде им скимне, за пари - глоби!
Хайде сега пък гражданиете да им казваме къде, кой знак как е поставен, че да им намираме работа. Хубаво де... а кой ще плати на обикалящите за горивото да ходят да снимат.
Ми ако съм с лентов апарат.. проявяване?

24.06 2013 в 20:08

Овации!
Не е по силите на никой да се справи сам.
Нека ние да предлагаме мотивирано,за да не губим времето на специалистите.
Предлагам да се включат общините,както и неправилно поставени светофари и маркировки.

24.06 2013 в 20:01

Супер! Примерите са безбройни. Например на отсечката от пътя Велико Търново - Севлиево (около 42 км) има 12 ограничения 60, 1 ограничение 70 и едно село (по табели само).