Какво се случва зад „България без цензура“ – разказ на очевидец

30 октомври 2013 в 09:48 7775 53

Разстановката около сцената на
Разстановката около сцената на "България без цензура"

Разказ на човек от Пловдив, който е свидетел на представлението на Николай Бареков „България без цензура“ в града. Текстът бе разпространен от Антиправителствената пресслужба "NOрешарски". Публикуваме го с леки корекции заради нецензурни изрази.

 

Днес бях на цирк в Пловдив. Цирк дьо Капут. Представлението беше под надслов „България без цензура“.

За да имате представа как е организирано представлението, съм ви направил малка схемичка.

 С ****** кафяво са строго охраняваната зона на Капута и дудуците, на които са раздадени предварително въпросите по сценария. От време навреме забравяха правилните въпроси и Капута им помагаше.

 С червено е означено разположението на народната милиция, която има за цел да охранява Капута и не дава достъп до зоната пред сцената. 

Със сиво – са безвратите, които работят заедно с народната милиция.

 И червените, и сивите се движат и прегрупират, за да няма никакъв достъп до Капута.

 Със зелено са означени около 300 ученика от околните села, 8 клас. Носят еднакви лозунги и транспаранти, възхвалящи Капута и при даден знак започват да викат „Бареков“. Като се доближихме до тях, аз им подвикнах: "Абе, къде ви е госпожата?" И те се заозъртаха да я търсят. Учениците държат високо хвалебствените транспаранти, също се местят и по този начин прикриват свободните граждани. Камерите снимат естествено само тях и подлогите с готовите въпроси.

Описаните до тук участници са на мястото доста по-рано от началния час, за да не може да има някакъв теч от неразумни свободни граждани.

И стигнахме до нас, свободните граждани. Ние сме със син цвят, движехме се и се опитвахме да се доближим отляво или отдясно до Капута Слънце, за да му засвидетелстваме любовта си. Поне вдигахме доста шум и възхвалявахме гръмко близък роднина на Капута и самия него. Само един доста възрастен господин успя да се провре в охраняваната зона, но там, разбира се, микрофонът се дава само на дудуци. След време го изтласкаха постепенно навън.

Към цялата тази циганска сватба имаше и Капутски екстри. Няколко таксита се опитаха да спрат движението, уж стачкували. След това се чуха сирени на линейки и Капута обави, че бърза помощ стачкувала срещу ГЕРБ (кмета Иван Тотев). Оказа се, разбира се, че това е поредната лъжа, защото линейките се оказаха частни, на пловдивската фирма „Цито Медика“ ООД.

 Та, дами и господа, това е „България без цензура“. Не си спомням да съм посещавал по-бездарен и жалък спектакъл!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!