Ивайло Калфин: "Хизбула" ще удари Европа заради черния списък

Последна промяна на 23 юли 2013 в 09:49 3058 18

Ивайло Калфин, евродепутат. Снимка: СБЖ
Ивайло Калфин, евродепутат. Снимка: СБЖ

"Хизбула" ще удари някъде в Европа в отговор на вкарването ú в черния списък на Европейския съюз, прогнозира евродепутатът Ивайло Калфин в интервю пред TV7.

Външните министри на държавите от ЕС взеха решение вчера да поставят ливанската групировка в негативния списък заради кървавия атентат на летище "Сарафово", който се случи точно преди година. 

Българското правителство на Бойко Борисов обяви в началото на тази година, че има "обосновано предположение", че именно "Хизбула" стои зад атентата срещу автобуса с туристи от Израел.

"Ако наистина са свързани с терористични групировки, едва ли ще отговорят само вербално. Политическата реакция вече е факт, но едва ли ще се размине само с това. Вероятно ще ударят някъде в Европа", обяви Калфин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2013 в 17:26

И още нещо, на следващият ден след атентата, изявлението на БСП звучеше многозначително, нещо от сорта: Не трябва да обявяваме Хизбула за терористична организация, защото това ще застраши България с евентуални атентати.... от Хизбула.

Да се смее ли човек, да плаче ли?

23.07 2013 в 17:23

Мдаааа, първо това е външният министър, който след като разбра за изказването на руския представител в НАТО, че според руснаците сме техния троянски кон в алианса, не прояви никакво мнение, никаква реакция, не само като външен министър но и чисто човешка, като унизен гражданин на Република България. Това безгръбначно мекотело, човешко и професионално такова, сега пъргаво се изявява като говорител на Хизбула. Нищо чудно, все пак, след атентата на заглавната страница на терористичния сайт се появи снимка на Станишев. обясняващ че няма данни това да е дело на Хизбула. Изобщо дали, Хизбула не е военното крило на БСП а БСП политическото крило на Хизбула.

23.07 2013 в 16:27

Недеи да се правиш на дева мария ,комуняга мръсен! Като си се наакъл върви се скрии в мазето!

23.07 2013 в 16:10

Както виждаш борбата с тероризма върви много успешно. В Афганистан талибаните си правят каквото поискат, практически ТЕ контролират страната. В Ирак 3 мес. след като се изтеглят американците техните марионетки ще бъдат изклани.
Така че нито с Хисбула ще се свърши, нито със Сирия... Общо взето всички действия на НАТО в Близкия и Средния Изток са напълно безрезултатни.
Впрочем има резултат - определени хора и компании спечелиха много МИЛИАРДИ покрай тези действия.

23.07 2013 в 16:05

Заради големи храбреци като теб някъде могат да загинат невинни хора. Министрите не са застрашени, тях ги пазят специални служби, разузнавания, контраразузнавания, сума ти всякакви ченгета.
Загиват обикновени граждани, които никой не пита.

23.07 2013 в 14:43

Тъкмо това щях и аз да напиша. Тоя е толкова глупав, че чак сам не се усеща какви тъпотии ръси.

23.07 2013 в 14:12

Ивайло Калфин говорител на Хизбула ли е?

23.07 2013 в 14:09

Да, ама Не! Това се казва червени вековни мърши.

23.07 2013 в 13:33

Ами хайде БСП да ходатайства за Европа пред Хизбулла!Нали сте си аверчета.Защото и Хизбулла ще бере ядове!

23.07 2013 в 11:55

Ако Хизбула удари Европа, значи в този списък и е било мястото Калфо.
А ако наистина ударят Европа, просто с Хизбула е свършено, както и с Ливан в сегашния му вид. Със Сирия също.