Хотелиери искат Цацаров да махне сергиите от Слънчев бряг

19 април 2013 в 13:12 1929 2

Слънчев бряг. Снимка: БГНЕС/архив
Слънчев бряг. Снимка: БГНЕС/архив

Съюзът на хотелиерите в Слънчев бряг настоява да се забранят сергиите по крайбрежната алея в курорта в сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров

Морето вече едва се вижда от сергии, посочват авторите на писмо, изпратено до Сотир Цацаров и до регионалният министър Екатерина Захариева. В писмото те излагат няколко свои искания и настояват за бързи действия на прокуратурата преди началото на активния туристически сезон. Ръководството на държавното акционерно дружество "Слънчев бряг" точно преди началото на летния туристически сезон отново създава сериозни пречки за осъществяване дейността на хотелиерите и търговците, което би затруднило и туристите, посочват авторите на сигнала.

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг настоява и за цялостна забрана по алеите да бъдат разполагани сергии, като бъдат отменни съгласуваните с МРРБ схеми за разполагане на временни обекти в курорта.

"Част от сергиите са поставени точно пред хотелите, за които сме дали милиони, за да ги построим. Вече не може да се види и морето от сергиите, които са наслагани на крайбрежната алея. Това е един проблем, който е изключително сериозен и тъй като настъпва летният сезон със същите проблеми вече 10 години, е сезирана и прокуратурата, за да предприеме съответните мерки", заявява хотелиерът Георги Николчев, член на Съюза на собствениците, цитиран от БНТ.

Съюзът настоява прокуратурата да отмени пропускателния режим за автомобили в курорта, наложен от ръководството на "Слънчев бряг" АД. В сигнала се посочва, че Слънчев бряг отново се въвеждат такса за достъп на автомобилите, SMS паркиране и репатриране. От Съюза на собствениците считат, че въвеждането отново на задължителен график за зареждане на хотелите и ресторантите, както и много други правила за движение и влизане в комплекса са пречка за нормалната дейност на хотелите и затрудняват туристите.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!