Хотелиери искат спецполиция по курортите

Мадлен Шишманова 07 август 2012 в 12:15 1179 0

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Хотелиери искат към МВР да бъде създадено ново звено - специализирана полиция, която да охранява курортите.

Искането е на хотелиерите от Слънчев бряг. Те настояват и за още едно РПУ с постоянен числен състав на територията на община Несебър.

Предложенията хотелиерите са изпратили до вътрешния министър Цветан Цветнов и до главен комисар Ангел Антонов, директор на Главна дирекция „Национална полиция”.

Според хотелиерите, цитирани от БТА, РПУ-Несебър е едно от най-натоварените през туристическия сезон, тъй като в периметъра от Поморие до Обзор през летните месеци се струпват над 450 000 туристи.

Същевременно постоянният състав на полицейското управление е едва 120 служители, които не са в състояние да обслужват всички инциденти и престъпления и да осигуряват безопасността, смятат още собствениците на хотели.

Председателят на съюза на собствениците на хотели в Несебър Елена Иванова потвърди, че МВР осигурява допълнително командировани служители в региона. Според нея това не е най-удачният вариант и решение на въпроса. За сравнение в големи градове на Бургас, Варна, Пловдив има по 4-5 полицейски управления, напомни Иванова.

Хотелиерите искат и всяка година в началото на летния сезон да се провежда инструктаж на персонала в хотелските комплекси за по-голяма бдителност и опит в предотвратяването на инциденти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови