Хора на БСП и ДПС учредиха ромска партия на "черноработниците", кръстиха я ОПС

18 август 2013 в 17:55 4108 4

500 роми учредиха нова партия с абревиатура ОПС. Снимка: snews.bg
500 роми учредиха нова партия с абревиатура ОПС. Снимка: snews.bg

Близо 500 роми от цялата страна учредиха новата партия "Обединение, прогрес, справедливост" в Пловдив, съобщи "Фокус". Неин председател става общинският съветник от Ямбол Илия Иванов. Заместникът му ще е кметът на с. Чалъково Запрян Христев.

Илия Иванов е бивш член на коалиционния партньор на БСП ПП "Солидарност". Той е два мандата общински съветник. През първия е от ПП "Солидарност", през втория - от ДПС. Иванов е на 42 г., завършил е "Публична администрация".

Запрян Христев бе кандидат за депутат от Пловдив - област от "Коалиция за България" на последните парламентарни избори. Христев е бивш член на ПП "Европейска сигурност и интеграция", в която влизат неправителствените организации Конфедерация на ромите „Европа” и Движение за равноправен обществен модел (ДРОМ).

Партията определя мястото си в "център ляво" и представлява обединение на всички "черноработници", каза Христев пред "Фокус".

Учредителното събрание започна в 13,00 часа и продължава все още.

ОПС ще работи с всички партии, които имат политическата воля да решават проблемите на циганите в България, заявиха учредителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!