Григор Гогов е новият шеф на агенцията по горите

10 август 2013 в 10:51 2301 0

МЗХ. Снимка: БГНЕС
МЗХ. Снимка: БГНЕС

Новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите държавните горски предприятия е инж. Григор Гогов.

Това каза пред журналисти зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова, която днес присъства на откриването на ловния сезон за пернати

За директор на Държавно горско предприятие-Благоевград е назначен Светлозар Михайлов, а за директор на Държавно горско предприятие-Смолян Айнур Ибрямова. Има и други промени, обяви зам.-министърката. По думите й промените са в резултат на анализи и констатации за пропуски, неизпълнение на финансовите планове.

Маринова обясни, че продължава ревизия на завареното състояние в министерството. „Сформираният екип е достатъчно отговорен и се надявам това, което е заложено като краткосрочни и дългосрочни приоритети да изпълним своевременно”, каза Маринова. Според нея е нормално, когато се сформира екип, той да бъде представен от професионалисти и специалисти, които са доказали професионалния си опит.

Министерство на земеделието и храните се опитва да наложи практиката за професионализъм и за сектор „Гори”, предвид че гората се създава бавно и трябва да я оставим за поколенията, каза още зам.-министър Валентина Маринова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови