Горещи телефони и банкомати за валута в курортите

Вероника Шербанова 14 май 2012 в 18:06 1540 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Горещи телефони за сигнали за нередности и банкомати за обмяна на валута. Това ще са две от нововъведенията, които Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще въведе това лято за туристите в България.

С цел по-голяма сигурност и качествено обслужване на клиентите, ще има и масови проверки по морето, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

От тази година всички контролни органи, извършващи проверки по морето, ще се координират помежду си. По този начин трябва да се намали времето за проверка на съответния обект. Номерата на горещите им телефони ще бъдат публикувани на туристическия портал www.bulgariatravel.org

Сред най-сериозните проблеми, с които се сблъскваме по време на почивката си, са нелегални таксита и надвишаване на пределните цени. Сигнали за нередности се приемат целогодишно в ИА „Автомобилна администрация“ на телефон: 02/940 94 00.

Друг често срещан проблем е свързан с хранителните вериги. Нарушенията най-често са свързани с неправилно съхраняване на продуктите, стоки с изтекъл срок на годност, неправилно етикетиране и други. На горещ телефон 0700 122 99 Българската агенция по безопасност на храните приема информация за такива нередности.

В това число влиза и некачественият алкохол. Оказва се, че нелегален алкохол се предлага дори в петзвездни хотели. Освен риска за здравето на туристите, липсата на лиценз намалява и приходите в хазната. Затова се очаква глобите за продажба и разпространение на нелегален алкохол да се повишат.

В морските курорти ще бъдат разкрити около 20 временни приемни на Комисията за защита на потребителите. Ако не се намирате в близост до някой от тях винаги може да се свържете с Комисията на телефон 0700 111 22.

На интернет страницата ще бъде качен и списък на обектите, при които се допускат нарушения.

За улеснение на чужденците, летуващи у нас, се предвижда въвеждането на автомати за обмяна на валута, каза Добрев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!