Google създаде игра в "алтернативната реалност"

Николаос Цитиридис 03 декември 2012 в 12:40 1919 2

Google създаде игра в
Google създаде игра в "алтернативната реалност"

Google и Niantic Labs заедно представиха нова игра, която се казва Ingress. Играта не се играе нито пред компютъра или телевизора, а в "алтернативната реалност" т.е. реалния живот.

Първоначално играта ще се играе на смартфони с Android.

Два отбора се борят един срещу друг на страната на просветлението или на съпротивата. На практика играта се провежда в реалния живот, а ако искате да победите, задължително трябва да взаимодействате с други играчи, тъй като целта е да завладеете колкото се може по-голяма територия.

Играчите на Ingress избират да се присъединят към един от двата екипа: "Просветените", които добиват силата, и "Съпротивата", които се борят срещу силата. Можем да играем от където и да е по света, като в по-гъсто населените райони ще има повече конкуренция в добиването на ресурси.

Играта изисква физическо движение в реалния свят. За да съберат "виртуална енергия" играчите трябва да излязат навън и да вървят по указаните маршрути. "Порталите на виртуална енергия" в реалния свят са различни сгради и институции като библиотеки, галерии, музеи и други.

В момента играта е все още beta и само ограничен брой потребители могат да се възползват от нея.

Трейлър на играта може да видите тук: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!