Глухарчета за Цветан Цветанов (видео + снимки)

OFFNews 28 април 2013 в 11:46 4231 1

Днес зам.-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов се размина с два подаръка по случай именния си ден. Единият дар бе подготвен от ВМРО. От Съдебната палата в София, където се събраха за традиционния неделен протест на партията, двайсетина младежи изминаха с обърнати знамена (символ на война) разстоянието до "малкото НДК", където е щабът на ГЕРБ. Активистите донесоха за Цветанов фланелка с учителя Йода от сагата "Междузвездни войни". Героят бил избран заради големите си уши, поясниха демонстрантите. С "ушите" се изчерпват приликите между него и лидера на щаба на ГЕРБ, тъй като Йода е положителен герой, стана ясно от думите им.

"Всъщност, Цветанов може да се приеме и за положителен герой - от гледна точка на ГЕРБ", пошегува се Емил Димитров - Ревизоро, който присъстваше на протеста. Бившият ревизор оглавява листите на ВМРО - БНД във Варна и Шумен от гражданската квота на партията. "Анадолска дискотека" - това определение даде Димитров за разговорите между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и прокурора Николай Кокинов, записите от които бяха публикувани в петък. "За какво разделение на властите говорим, когато представител на прокуратурата предупреждава изпълнителната власт за хода на разследване срещу нея? При ГЕРБ изпълнителната власт погълна съдебната. Вулгарностите няма какво да ги коментирам", каза той.

Активистите не успяха да връчат символичния подарък на именника - както се предполагаше, той не е в щаба днес.

Минути след демонстрацията на ВМРО пред щаба на ГЕРБ пристигнаха и двайсетина младежи от БСП. Под звуците на "Моя страна, моя България" от колоните на паркирания наблизо автомобил на групата те на свой ред дойдоха да поднесат символичен букет на Цветанов с глухарчета. Букетът символизира управлението на ГЕРБ, което "подслушваше народа си, но беше глух за проблемите му", каза активистка от централата на БСП - София. Полицаите, охраняващи сградата, отпратиха и тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews