"Глобул" се преименува на "Теленор"

19 октомври 2013 в 10:17 17837 21

Теленор
Теленор

Българският мобилен оператор "Глобул" ще носи ново име - това на собственика си "Теленор", заяви главният директор на компанията Стайн-Ерик Велан в интервю за "Капитал".

Вероятно след година "Глобул" ще бъде преименуван на "Теленор" по пример на всички телекоми, собственост на норвежката телекомуникационна компания.

"Вниманието ни е насочено към България от доста години и решението ни да навлезем на пазара е дългосрочно. Ако погледнете 14-те страни, в които присъстваме, навсякъде с изключение на една - Малайзия, където собствеността не е 100% наша, брандът на оператора е Telenor. Така че - да, новото име на оператора и тук ще е Telenor.", обясни Велан.

В плановете на Велан влиза и ребрандинг на веригата магазини "Германос", официален представител на българския телеком.

Голямата промяна ще се случи едва след като се вложат достатъчно средства в издигането на "Глобул" като компания. Ребрандирането ще се случи и след подмяната на мрежа, която се готви през последните месеци.

Директорът на "Глобул" обеща да инвестира колко се може повече средства, за да може хората отново да заобичат компания. След 12 месеца заяви, че в сградата на телекома няма да има офиси, а едно общо отворено пространство и общество.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

     
    X

    Мъжете свършиха. Ще трябва и жените да хванем автоматите