Quantcast

"Глобул" се преименува на "Теленор"

Последна промяна на 19 октомври 2013 в 10:17 16168 21

Теленор
Теленор

Българският мобилен оператор "Глобул" ще носи ново име - това на собственика си "Теленор", заяви главният директор на компанията Стайн-Ерик Велан в интервю за "Капитал".

Вероятно след година "Глобул" ще бъде преименуван на "Теленор" по пример на всички телекоми, собственост на норвежката телекомуникационна компания.

"Вниманието ни е насочено към България от доста години и решението ни да навлезем на пазара е дългосрочно. Ако погледнете 14-те страни, в които присъстваме, навсякъде с изключение на една - Малайзия, където собствеността не е 100% наша, брандът на оператора е Telenor. Така че - да, новото име на оператора и тук ще е Telenor.", обясни Велан.

В плановете на Велан влиза и ребрандинг на веригата магазини "Германос", официален представител на българския телеком.

Голямата промяна ще се случи едва след като се вложат достатъчно средства в издигането на "Глобул" като компания. Ребрандирането ще се случи и след подмяната на мрежа, която се готви през последните месеци.

Директорът на "Глобул" обеща да инвестира колко се може повече средства, за да може хората отново да заобичат компания. След 12 месеца заяви, че в сградата на телекома няма да има офиси, а едно общо отворено пространство и общество.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.06 2014 в 16:57

ste razdavad li smartfoni i koga na loqlnite klienti molq ako znae nqkoi da mi otgovori

27.04 2014 в 23:13

До минаващ. BoB като ти дадат мобилен интернет ела ми се обади и аз да се прехвърля!

20.10 2013 в 09:43

Здравейте
Моля полюбувайте се на това което получих вчера от Глобул"Здравейте г-н ...,

Във връзка с проведените с Вас разговори бихме искали да Ви информираме, че ще Ви бъде предоставена компенсация за причиненото неудобство в размер на 5.00 лв. Компенсацията ще бъде отразена във фактурата Ви след тази от 05.11.2013г. със знак „-„
Може ли да си представите ,че тези идиоти след 1/2 година планиран психически тормоз над мен ми предлагат компенсация от цели 5 лева.
Не ми се губи повече време да направя 2 страници списък на техните идиотщини.
Сега съм на Виваком и засега нямам проблеми.
Живях в Сидни Австралия 3 години и там се оказа ,че фирми офоциално предлагат като услуга да ви дадат официален документ разпечатка колко пари е надписал на сметката ви вашия мобилен оператор.
Надявам се и в Б-я колкото се може по скоро да се появи таква фирма.

20.10 2013 в 03:27

Аз съм на Теленор и мога да ти кажа, че определено са доста коректна и точна компания, преди тях смених доста компании за една година . Тях ги ползвам вече втора- без оплаквания

19.10 2013 в 18:11

Цените се пределят спрямо пазара.
Не може цените за 10 човека (примерно) да са като тез и за 10 000.

19.10 2013 в 17:15

Сигурно има вече 3 години от както съм се отказал от ВСИЧКИ услуги на Виваком, даже още тогава не бяха на мустака. Просто условията им бяха неприемливи за мен. Сега е същото, а сега и собсвеникът им е неприемлив за мен, нито пуша цигари та да му пуша фасовете, нито му гледам телевизията та да му гледам рекламите от които печели, нито му ползвам телекома, не му купувам вестниците и не му харесвам радиата.

19.10 2013 в 17:12

КТБ от позицията си на мафия много се натовари, че не можа да купи ГЛОБУЛ тъй като сделката стана директно в Гърция и не мина през родна почва за да направят почти пълен телекомуникационен монопол.
Аз по-скоро се радвам заедно с Теленор, защото най-после голям телекомуникационен транснационален оператор влиза у дома. Румънците отдавна си имат два много сериозни играча в лицето на Оранж и Водафон и там наистина играе конкуренция, а тук конкуренцията беше фиктивна. Е вече ще има геймчейнджър!
Радвам се и за промяната на бранда. Това ни липсваше - оператори с истински имена. Дано и А1 да ги купят изцяло Водафон за да си имаме и Водафон вместо Ментел. Името ГЛОБУЛ по принцип ми беше леко глуповато.

19.10 2013 в 17:08

Здравей Бареков-ковро! Какво прави шефа ти - мангаливия мустак - мафиота Цветан Василев от КТБ?

19.10 2013 в 17:07

Да те допълня леко: http://www.prepaidgsm.net/en/operators.php
Интересна препратка за всеки, който иска да си направи справка за цени, условия, валидности и други неща.

19.10 2013 в 16:58

Виваком не е на Пеевски.
Пеевски е на Цветан Василев, а Цветан Василев и ВТБ (банката на КГБ) държат и Пеевски, и майка му, и Живаком, и много други работи..... А аз доброволно парите си на тези мутанти няма да ги дам, те и без друго си вземат достатъчно от всички нас.