Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Глоба за директорката на дома за сираци в Крушуна

19 април 2013 в 13:17 5320 0

Дом за деца. Снимка: БГНЕС
Дом за деца. Снимка: БГНЕС

Глоба от 3000 лв. ще бъде наложена на директора на дома за сираци в ловешкото село Крушуна Виолета Станчева. Тя ще трябва да плати наложената от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) заради няколко нарушения. 

Едно от тях е, че не е сезирала незабавно отговорните органи за дете с "медикаментозно отравяне с психодислептик". Според директораката вина за това има лекуващият лекар. За три месеца същото дете е преживяло пет инцидента и е получило няколко нервни кризи - изведнъж започвало да крещи, да си скубе косата и да изпитва затруднения с дишането. По време на проверката на ДАЗД то е било с наранен пръст, но това е не е отразено никъде и на комисията не е предоставена информация за травмата.

Вторият случай се отнася до момче, пребито от мъж от село Крушуна, след като отказало да му пренесе дърва. На инцидента е присъствало и друго дете от дома, което е потвърдило за случилото се.

Държавната агенция за закрила на детето ще продължи да настоява пред кмета на община Летница, в качеството му на работодател, да потърси дисциплинарна отговорност от директорката на дома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews