ГЕРБ тества пушачите преди изборите

Николаос Цитиридис 04 декември 2012 в 12:47 2598 5

Пепелник. Снимка: БГНЕС
Пепелник. Снимка: БГНЕС

ГЕРБ губят позиции и в момента тестват различни варианти за пушенето в заведенията, които ще имат положителен обществен отзвук.

Това каза пред OFFNews  независимият депутат Кирил Гумнеров. Той коментира появилите се в медиите публикации за това, че пушенето ще бъде позволено в заведения след 22:00 часа. Гумнеров е един от вносителите на промените в здравния закон, с които се предлага цялостното отпадане на забраната за пушене и връщане на разделението на салони за пушачи и непушачи.

Според него информацията, която се разпространява в медите, е тест на ГЕРБ, като партията търси оптимални варианти за спечелването на гласове в предстоящите избори.

Поправка за този закон в внесена преди повече от два месеца, но тя дори не гласи такова нещо, каза Гумнеров. В нашата поправка се иска забраната да отпадне напълно и да се върне старият вариант за пушене в заведения преди 1 юни 2012г, припомни още независимият депутат. Той обясни, че внесените промени още не са обсъждани в комисия, така че не може да се говори за това дали очаква между първо и второ четене на законопроекта да има внесени нови промени. 

Независимият депутат каза, че информацията, която е изтекла за тютюнопушене след 22:00 часа, е лобистка и защитава едва 5% от заведенията.

Гумнеров, заедно с колегата му независимия депутат Стоян Иванов, с когото се опитват да внесат поправката, са провели редица пресконференции и срещи с молба към здравната комисия за отпадане на забраната, но по думите му единственият отговор, който са получили е, че комисията "си има по важна работа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!