ГЕРБ: Промени в Изборния кодекс – сега или никога

Елица Мартинова 09 януари 2013 в 12:30 1394 0

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Снимка БГНЕС
Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Снимка БГНЕС

„Ако Изборният кодекс не бъде вкаран в пленарна зала и то с общо съгласие, без да се пречи на неговото приемане, до един месец-месец и половина, от ГЕРБ ще бъдем против“, обяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

По думите му опозицията иска да вмъкне промените в „дванадесет без пет“, за да отвлече вниманието на депутатие върху текстовете.

„Ако променяме нещо в Изборния кодекс, трябва да стане сега, а не в последния момент. Една година този закон беше в Правна комисия. Отдели се много време и в един момент, когато законът влезе в зала, започнаха безсмислени спорове, които омръзнаха на българските граждани,“, категоричен бе Велчев.

Той отново подчерта, че разглежданите промени в текстовете са предложени от БСП и ДПС, а не по инициатива на управляващите.

„Имаме кодекс, който е с положителна оценка от ЕС. Има забележки, с които в поправките на Изборния кодекс ние сме се съобразили и сме ги предложили. Покрай тези 5-6 забележки на ОССЕ, опозицията се възползва да вкара и да промени неща в последния момент“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

OFFNews припомня, че в средата на декември 2012 г. дебатите около промените в Изборния кодекс предизвикаха невиждани спорове в парламента.

След проведените 3 заседания с удължено работно време, депутатите от опозицията напуснаха пленарна зала, защото по думите им управляващата ГЕРБ не се вслушва в съображенията на останалите партии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови