ГЕРБ: Изборът на Писанчев е финален акорд на предизвестена песен

Елица Мартинова 19 юли 2013 в 11:18 3103 5

Бившият зам.-министър на вътрешните работи Веселин Вучков. Снимка: БГНЕС
Бившият зам.-министър на вътрешните работи Веселин Вучков. Снимка: БГНЕС

Днешният избор е финален акорд на една предизвестена имитационна процедура, смята бившият зам.-министър на вътрешните работи и член на ГЕРБ Веселин Вучков, цитиран от "Фокус".

По думите му цялата процедура около избора на председател на ДАНС е била лошо спретнат театър. Според Вучков изслушването в парламентарните комисии във вторник е било фиктивно, защото нито един от кандидатите не е представил цялостна концепция за развитието на ДАНС.

"Липсват подробни концепции на двамата. Те не бяха публикувани на сайта на Народното събрание. Липсват достъпни становища на кандидатите относно новите предизвикателства пред ДАНС, например събиране на доказателства по НПК, полицейски правомощия и пр.", коментира Вучков.

 Най-острата критика на бившия зам.-министър бе свързана с липсата на участие от страна на гражданските организации. Според Вучков след скандалния избор на Делян Пеевски, парламентът и кабинетът е трябвало да се допитат до гражданите.

Депутатът на ГЕРБ коментира още, че левицата и кабинетът имат различни очаквания от работата на Писанчев.

"Днес в пленарна зала се открои огромно вътрешно противоречие. Премиерът постави основна задача пред ДАНС - да напълни държавната хазна. Депутатът Димитър Дъбов пък два пъти в изказването си акцентира върху това, че ДАНС е българско контраразузнаване. Но контраразузнаване да пълни хазна, е нон-сенс. Това показва, че проблемът на ДАНС не е само в нейния председател, а се корени в нейните мегаправомощия, без гаранция срещу възможни произволи", смята Вучков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови