Трети петък в парламента за премиера, обявява номинацията на Писанчев

Елица Мартинова 19 юли 2013 в 06:46 1977 3

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

За трети пореден петък министър-председателят Пламен Орешарски ще се яви в парламента. Този път премиерът трябва да представи номинацията си за председател на Държавната агенция за национална сигурност.

Премиерът ще присъства на парламентарния контрол. Той ще отговаря на въпрос от лидерите на Сергей Станишев и Лютви Местан, свързан с преговорите на България за евросредствата в през следващия програмен период.

Орешарски ще трябва да дойде и за пленарното заседание, за да представи номинацията си за шеф на ДАНС. В четвъртък стана ясно, че Пламен Орешарски се е спрял на свързания със скандала "Галерия" Владимир Писанчев.

Изборът на Писанчев трябваше да бъде гласуван като първа точка вчера, но проекторешението за назначението му не бе внесено в деловодството на Народното събрание. Има вероятност от Министерски съвет нарочно да са се забавили, за да не се налага премиерът да ходи до парламента в два последователни дни.

Миналия петък Орешарски дойде в Народното събрнаие, за да отчете свършеното от кабинета до момента. На 5 юли пък министър-председателят се яви по спешност, за да поиска от парламента актуализация на бюджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!