ГЕРБ: Действията на кабинета са "набързо свършени простотии"

Лилия Христова 05 юли 2013 в 17:33 2055 7

Владислав Горанов. Снимка: БГНЕС
Владислав Горанов. Снимка: БГНЕС

Предсрочни избори,  промени в иИзборния кодекс и за въвеждане на мажоритарни избори. За това настояха от партия ГЕРБ на пресконференция днес.

По време на изявлението си депутатуте от ГЕРБ засегнаха проблемите за актуализацията на бюджета, която смятат за твърде "авантюристична". Според тях при евентуалното и извършване, тя не би довела до нищо добро и дори би повлияла негативно на бизнеса. Според Владислав Горанов, част от аргументите за актуализацията, дадени днес от премиера Пламен Орешарски и Сергей Станишев, са спекулативни.

Предложените от кабинета промени в социалната система биха били "отмъщение към тези на площадите", каза още Горанов. Той посочи, че Международният валутен фонд  препоръчва правителството да продължи консервативната политика, за да запази стабилността на фиска. По думите на депутата от ГЕРБ, "тройната коалиция" в управлението насажда впечатление за финансова нестабилност, което контрастира с мнението на международните финансови институции. От ГЕРБ отбелязаха още, че има разминавания в официалното изявление на МВФ за констатациите им за финансовото състояние на държавата и публикуваното в сайта на министерството, където са спестени критиките.

В края на пресконференцията Менда Стоянова определи работата на сегашното правителство като "набързо свършени простотии", а Владислав Горанов допълни, че парламентът е сграда, пълна с подскачащи човечета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови