ГДБОП прибра 7 души при операция "Сачмата"

05 септември 2012 в 07:45 2834 0

Операция на ГДБОП. Снимка: БГНЕС, архив
Операция на ГДБОП. Снимка: БГНЕС, архив

При специализирана полицейска операция на ГДБОП в столичния квартал „Овча купел" са задържани късно снощи 7 души членове на организирана престъпна група за трафик на наркотици.

В операцията под кодовото название "Сачмата"  са конфискувани 9 кг хероин, които били открити при обиск на автомобил, оставен на платен паркинг на бул. „Тодор Александров". Хероинът е бил разпределен в 17 пакета, скрити в специално пригоден тайник между багажника и резервната гума.

Лидер на групата е криминално проявеният Димитър-Сачмата от Хасково, който е осъждан за предумишлено убийство и разпространение на наркотици в Турция, откъдето е освободен през август 2011 година. Голяма част от членовете на групата са криминално проявени и съпричастни към наркоразпространението. Полицията разполага с доказателства, че хероинът е бил предназначен за разпространение в Западна Европа. Пред "Фокус" вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че начинът на укриване на наркотика в автомобила сочи недвусмислено към тази версия. Дрогата е била поставена в специално пригоден тайник между багажника и резервната гума, а тайникът е бил обвит с фолио, за да не може да бъде разкрит от скенер и рентген.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови