Quantcast

Френски медии критикуват Ирина Бокова за ЮНЕСКО

Последна промяна на 13 септември 2013 в 16:20 5818 7

Ирина Бокова, Снимка: БГНЕС, архив
Ирина Бокова, Снимка: БГНЕС, архив

Френски медии отправиха критики към председателя на ЮНЕСКО Ирина Бокова заради неефектно управление.

"ЮНЕСКО е като спяща красавица под ръководството на Ирина Бокова, която се надява да бъде преизбрана през ноември за генерален директор до 2017 г., пише днес френският сайт "Хъфингтън пост", цитиран от в. "Сега".

Преди седмица, на 4 септември, подобна статия под заглавие "ЮНЕСКО е в опасност" публикува и вестник "Монд дипломатик". И двете издания се позовават на "тревожен доклад" на френската Сметна палата, който установява неспособност на ръководството да извърши реформи в отговор на финансовата криза, предизвикана от оттеглянето на САЩ от ЮНЕСКО и загубата на 22% от бюджета на организацията.

Според днешната публикация на Ирина Бокова "не достигат организаторски умения и ефективност, а нейните решения изглеждат двусмислени и непоследователни". С изключение на съкращаването на разходите за заплати тя не е предприела други инициативи за повишаване на жизнеността на ЮНЕСКО. Бокова е атакувана и за кадровата й политика, защото не е утвърдила за свой заместник германеца Ханс д'Орвил, а е издигнала "за обща изненада" на тази длъжност финансиста от Етиопия Гетачу Енгида, който бил забъркан в скандал с подправени фактури.

Българката е критикувана и че по важни въпроси е проявила пасивност, че не е успяла да убеди САЩ да се върнат в организацията и че не е защитила добре египетското културно наследство по време на Арабската пролет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.09 2013 в 21:37

Ако Хъфингтън Пост е френски сайт, то аз съм шотландски боец.

Сори за хейта, но това си е американски новинарски сайт от всякъде, създаден от Ариана Хъфингтън и продаден на AOL.

Може да са го писали в някакво френско подразделение на Хъфингтън Пост, но ако е така - напишете го така ...

13.09 2013 в 17:51

И да се пазят да не ги налети отнекъде с таксето, щото гази...

13.09 2013 в 17:37

Да... Тъжно е, че си няма ташунки сер Гей... Да му присадят едни от червеногъз макак например, да му оправят хормоналния диЗбаланс...

13.09 2013 в 17:26

Между другото и българските медии трябва да критикуват Бокова , че не е взела мерки да спре македонците нещастни да се гаврят с историята ни в случая с музейните сбирки - Гоце и знамето .
Това даже е по-важно от дребните боричкания за власт у нас.

13.09 2013 в 17:20

Торо, плещиш някакви малоумия. По-добре млъкни - така по малко хора ще разберат колко си глупав!

13.09 2013 в 17:20

:) Като махнем заяжданките за ташунковките , весел коментар. Браво !

13.09 2013 в 16:39

Долу ръцете от Бокова, тя е от бсп. Това, че френския посланик си отиде без орден и подкрепяше протестите, не е повод да атакувате бсп с удари под кръста. И понеже сер Гей нема ташунки, ударите под кръста попаднаха по задника на бокова, което не е честно...