Франция пуска българите до трудовия си пазар

Последна промяна на 22 август 2012 в 11:50 1432 1

Снимка: AP
Снимка: AP

Ограниченията за работа на българи и румънци до френския пазар на труда по всяка вероятност ще бъдат свалени предсрочно, след като и премиерът на страната се обяви за премахване на рестрикциите.

Премиерът Жан-Марк Еро се обяви "за" промяната, след като пръв това направи един от министрите му.

Въпросът се обсъжда заради многото роми, дошли от България и Румъния, които създават проблеми във Франция. Като възможно разрешаване на проблема с кражбите и увеличената престъпност бе посочено свалянето на ограниченията за гражданите на двете страни до трудовия пазар.

„Трябва да погледнем обективно на ситуацията и да признаем, че във Франция са се появили гета”, посочи премиерът, като определи този факт като „недопустим”. „Съдебните решения трябва да се прилагат. Моят дълг обаче е да намеря ясни, твърди и хуманни решения”, подчерта Еро.

Изказването идва няколко часа преди министерската среща, посветена на ромите, в рамките на която ще бъде обсъден въпросът за отмяната на трудовите ограничения пред румънците и българите като начин за облекчаване на трудните условия на живот на чуждестранните роми във Франция. Според редица асоциации чрез премахването на ограниченията и предоставяне на възможността за работа, положението на ромите в страната ще се подобри.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.08 2012 в 14:06

Добра визуализация на "българите", която ясно говори защо вече никъде не сме добре посрещнати.
Само едно не мога да разбера аз, защо Европа ни натиска за тяхната интеграция, а когато им опре ножа до ду*ето, го стискат. „Трябва да погледнем обективно на ситуацията и да признаем, че във Франция са се появили гета”-там не може, а тук?