Филмът на момчетата от "Българска история" набира скорост

05 май 2013 в 13:03 4044 1

Eкип
Eкип "Българска история"

Няколко пъти сме ви разказвали за момчетата от "Българска история", които отдават времето си на различни инициативи, свързани с историята и са заели с нелеката задача да "събудят" и върнат интереса ни към нея. Те са само 20-годишни, но вече са навлезли във дълбоките води на богатото ни минало, а ние се ангажираме да ви запознаваме постоянно с това, което те правят.

Една от мащабните инициативи, с които се захванаха момчетата в изминалите месеци беше направата на филм за живота и подвига на един от забравените герои на България - полковник Владимир Серафимов, освободителят на Родопите. Младежите правят всичко на мускули, тъй като "бюджетът" на видеото е едва 300 лева, от които голяма част са отишли, за да пътуват и заснемат кадрите. Филмът е късометражен (30 минути) и това, което са се опитали да постигнат създателите е поглед над личността на героя под няколко различни ъгъла. Разговорите  с преподавател от СУ "Св. Климент Охридски", кметове и потомци на полковника гарантират разнообразието на лентата.

До момента момчетата са обиколили няколко български града с филма, а самите те казват, че обиколките им няма да спрат, тъй като са твърдо убедени да запознаят всички с личността на героя, защото това, което той извършва е наистина велико. Целта им не е комерсиална и затова те са качили видеото в интернет, а за по-малко от месец то е събрало близо 4000 гледания. По-долу може да изгледате филма им, като ви уверяваме, че няма да съжалявате.

Екипът на "Българска история" може да намерите тук и тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови