Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Фандъкова призова протестиращите да се пазят от провокации

Вероника Шербанова 04 септември 2013 в 13:39 1977 7

Кметът на София Йорданка Фандъкова, Снимка: Булфото
Кметът на София Йорданка Фандъкова, Снимка: Булфото

Вижда се, че се правят опити за провокации и ескалация на напрежението, затова искам да призова хората, които няколко месеца протестираха мирно, да се разграничат от всякакви опити за провокации и насилие.

Това заяви пред „Фокус“ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Най-важното е да няма пострадали. Министърът на вътрешните няколко пъти обяви, че са постъпили сигнали за провокации и се надявам, че полицията ще вземе всички необходими мерки, за да защити здравето и сигурността на гражданите, посочи Фандъкова.

Движението в част от центъра на София продължава да бъде затруднено. Спряно е движението по бул. „Цар Освободител” от Ректората до ул. „Георги Раковски” и по улиците около Народното събрание. Движението на кръстовището на Ректората все още не е възстановено, но групите от протестиращи вече са изтеглени. Движението на Орлов мост беше спряно за 15 минути след 9.30 часа, но след това беше възстановено, обясни Фандъкова.

Вчера издадох заповед, в която поисках да не се допуска блокиране на кръстовища от малки групи хора, но разбира се това трябва да става по преценка на реалната ситуация от страна на полицията, без да се създава напрежение и без да има заплахи за сигурността на гражданите, допълни кметът на столицата.

Не бяхме уведомени предварително за това, че ще пристигнат автобуси, но беше създадена организация. В момента автобуси има на пл. „Македония“ и на паркинга до стадион „Васил Левски“.

Вчера получихме уведомление за протеста в подкрепа на правителството пред храм-паметник „Св. Александър Невски“, имахме информация от СДВР за подготвяния протест с искане за оставка на правителството пред Народното събрание. Направили сме организация за това двата протеста да не се доближават, за да не се стигне до ескалация на напрежението, каза Йорданка Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!