Поне шест души са задържани на днешния протест

Юлиан Христов 04 септември 2013 в 12:41 2968 4

Бутането на металните ограждения до парламента Снимка: Сергей Антонов
Бутането на металните ограждения до парламента Снимка: Сергей Антонов

Повече от шест души са задържани по време на протестите около парламента днес, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев пред журналисти.

По информация на OFFNews един от задържаните е от Пловдив - Корнелий Савов, който е участвал в издърпването на загражденията.

„Беше направен опит за премахване на загражденията, за агресивно поведение, но се справихме със ситуацията. Имаме готовност за допълнителни усилия, ако се наложи. Имаме наблюдение на процеса. Всичко, което се случва, се записва. След това ще бъдат установени тези лица и ще им бъде потърсена съответната отговорност”, коментира министър Цветлин Йовчев.

Той е убеден, че полицията няма да допусне ескалация на напрежението. "Ще се справим, не бива да има притеснения и съмнения за това. Имаме достатъчно сили, добра организация и имаме готовност при необходимост да приведем и допълнителни сили на МВР", обясни той.

„Няма нещо, което е толкова по-различно в ситуацията днес. Имаме промяна в структурата на протеста, по-скоро на протестиращите, а при контрапротестиращите се запазва. В много по-голяма част вече наблюдаваме хора, които са мотивирани, в голяма част има хора, които са подготвени и имат за цел да извършват насилствени действия. Много голяма част от тези хора са от провинцията”, заяви Йовчев.

На въпрос - от кого са мотивирани, той каза: „Не бих си могъл да коментирам нещо, което не мога да кажа, но мисля, че това е очевидно за всички”.

„Процесът е динамичен, може би задържаните вече са повече от шестима”, каза вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови