Фабрика за марихуана е разкрита в пазарджишко

Последна промяна на 23 август 2013 в 12:19 1466 4

Насаждения от канабис. Снимка: ЕРА/БГНЕС
Насаждения от канабис. Снимка: ЕРА/БГНЕС

Фабрика за марихуана бе разкрита в землището на пазарджишкото село Мало Конаре, съобщи пресцентърът на Прокуратурата. При съвместна операция на прокуратурата и полицията, е открита оранжерия с площ 4.25 декара само за канабис, снабдена с вентилационна система, напояване и т. н.

Марихуаната е била сушена и обработвана в хале, в което са открити машини за надробяване и рамки за сушене на растителната маса. От контейнерите на машините и от сушилните рамки са иззети 152 кг. листна маса, която е била в процес на обработка. Образувано е досъдебно производство.

В 13 ч. днес при оранжерията и халето в с. Мало Конаре, окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров ще дадат кратка пресконференция за откритата „фабрика за марихуана".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2013 в 16:12

Да беше само родна щеше да е добре...

23.08 2013 в 15:59

Странно определение са дали от МВР. Това е растение бе, хора. Да сте чували някъде да има "фабрика за картофи" или "фабрика за хризантеми"? Нарочно се внушава подсъзнателно, че става въпрос за някакъв изкуствен продукт, а всъщност това е просто земеделска култура като много други. С тази разлика, че е незаконна.

23.08 2013 в 15:13

са иззети 152 кг. листна маса - която не става за пушене и, дори според дефинициите на ЗКНВП, не отговаря на условията да бъде обявена за "високо-рисковото вещество" канабис. поредният идиотизъм на родната война около дрогата.

23.08 2013 в 13:18

Айде вече да я узаконяват, да я облагат с акциз и да се свършва това шоу. Все едно всеки който иска, пуши, само се пилеят държавни пари за преразпределение на пазарите.