Европари за още 30 български общини

19 април 2013 в 18:43 1133 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Още над 30 общини ще могат да ползват европейско финансиране по програмата за развитие на селските райони от следващата Многогодишна финансова рамка на Европейския съюз (2014-2020 г.)

Това стана ясно след работни срещи на вицепремиера и министър по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова с комисаря по регионална политика Йоханес Хан и комисаря по въпросите на селското стопанство и развитието на селските райони Дачиан Чолош в Брюксел. Разговорите бяха поискани от българска страна.

“Настоявахме всички общини да имат равен достъп при кандидатстването, като се промени дефиницията за селски район и се разшири териториалният обхват, за да се покрият „белите петна“ в околностите на големите градове“, каза Цанова.

Промените ще залегнат в Споразумението за партньорство между Република България и Европейския съюз за новия програмен период 2014-2020 г.

"Общините ще трябва да си сътрудничат помежду си и да работят заедно с различни министерства, за да се разработват интегрирани проекти, при които ще се ползва най-рационално наличният финансов ресурс. Още тази седмица започваме активни консултации с Националното сдружение на общините в България и с представители на ресорните министерства по темата“, каза вицепремиерът Цанова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови