ЕС дава 8 млрд. за младежката безработица, около 100 млн. са за България

28 юни 2013 в 08:43 2072 3

Сградата на ЕК в Брюксел
Сградата на ЕК в Брюксел

Още от началото на следващата година Европейският съюз ще насочи значителни средства към страните и регионите, където младежката безработица надхвърля 25 на сто, сред които е и България. Това договориха тази нощ държавните и правителствени ръководители на 27-те, които взеха и решения за финансирането на малкия и средния бизнес и одобриха 7-годишния бюджет на Евросъюза, предаде БНР.

Предварително планираните 6 милиарда евро за младежка заетост ще бъдат увеличени поне до 8 милиарда, обявиха председателите на Европейската комисия и Европейския съвет Жозе Барозу и Херман ван Ромпой. Засега не е ясно дали и с колко това ще повиши и размерът на тези около 100 милиона, които вчера премиерът Пламен Орешарски каза, че очаква да получи България.

Европейските лидери се договориха да направят всичко необходимо неработещите и неучещи младежи под 25 години да получат работа, стаж или допълнителна квалификация до 4 месеца след завършване на образованието си, както и част от еврофондовете да бъдат пренасочени към младежка заетост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!