Двама убили 20-годишната Петя, защото забременяла

Юлиан Христов 06 март 2013 в 15:27 6644 5

Брифинг в СДВР за убийството на 20-годишната Петя. Снимка: БГНЕС
Брифинг в СДВР за убийството на 20-годишната Петя. Снимка: БГНЕС

Криминалисти от СДВР идентифицираха трупа на момичето, намерено в шахта в кв. "Западен парк".

Това е 20-годишната Петя Тодорова от кв. "Обеля". Задържани са двамата виновници за смъртта ѝ - това са 24-годишният Михаил и 20-годишният му приятел Емил, от когото Петя забременяла. 

Това е и мотивът за убийството, което е било планирано от двамата младежи, смятат криминалистите. 

Официалният ѝ приятел бил Михаил, но тя имала и връзка с Емил. Тя разбрала, че е бременна и се обадила да съобщи това на Емил, като му казала, че детето е от него. Още същия ден - на 4 март, тримата се срещнали, отишли до апартамента на Емил, а след това стигнали до поляната, където двамата умъртвили момичето. Те ѝ нанесли побой с юмруци и ритници, като вероятно са използвани и твърди предмети.

Мястото било избрано неслучайно - от там не минавали хора, а шахтата в близост било идеалното място за прикриването на тялото. Затова криминалистите са убедени, че убийството е планирано от двамата младежи.

Причината за смъртта на Петя е черепно-мозъчна травма. След като я умъртвили, двамата я хвърлили в шахтата с надеждата, че така тялото няма да бъде открито.  

Нито един от двамата не е заявил, че съжалява за извършеното престъпление. В буквалния смисъл нито един от двамата не каза „Аз съжалявам”, каза на брифинг Георги Тотков, директор на сектор „Убийства” при СДВР.

„От огледа е видно, че става дума за убийство, насилствена смърт. Конкретната причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма. Колегите от „Издирване” успяват да установят двете момчета, с които е забелязана на 4-ти март. Те са задържани. Те правят пълни самопризнания по отношение на извършеното престъпление, дават някаква ориентировка за мотивите. Основният мотив е, че момичето е бременно от единия от извършителите в начален стадий на бременността”, каза още Тотков.

Петя била обявена за издирване на 5 март сутринта. Бащата на момичето разказал пред полицаите, че я видял за последно на 4 март с двамата младежи.  

Извършителите са се познавали с нея от интернет. Двете момчета живеят в кв. „Люлин”. Михаил работи в бензиностанция, а Емил към момента е безработен. В деня на убийството той е бил на интервю за работа в бензиностанция. И двамата са били регистрирани за кражба, като единият от тях е от ромски произход. От полицията не пожелаха да уточнят за кой от двамата става въпрос.

Петя Тодорова е била затворена. Според майката ѝ тя дори е имала фаза на страхова невроза и не излизала често. Родителите ѝ знаели, че е бременна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!