Двама са обвинени за побоя в мола

Юлиан Христов 21 декември 2012 в 14:00 1605 0

Едно от пребитите момчета в Sofia City Center минути след инцидента
Едно от пребитите момчета в Sofia City Center минути след инцидента

Двама младежи са обвинени за побоя в столичния София Сити Център на 9 декември.

За тях има категорични доказателства, че са предизвикали и участвали в побоя, при който пострадаха двама младежи. За момента няма данни да има други съпричастни към побоя.

От столичното 4 РУП съобщиха за OFFNews, че биячите са били фенове от агитката на ЦСКА, а пострадалите били левскари. Между тях възникнал конфликт пред мола, където групата фенове на синия отбор била значително по-голяма. Трима младежи се отделили от групата и влезли в мола, а ЦСКА-рите ги последвали. Изчакали ги да седнат на една от масите на заведенията за бързо хранене, след което се стигнало до мелето.

В резултат пострадаха трима души от феновете на "Левски". Те обаче се отърваха с леки наранявания - единият беше с пукната глава, а в лицето на друг от групата беше разбита бутилка, но без това да предизвика сериозни наранявания. 

Биячите не се познавали помежду си, обясниха от полицията, като не дадоха повече подробности за това как са стигнали до тях. След побоя обаче полицаите иззеха записите от охранителните камери, които заснеха побоя. Само 48 часа са били необходими на СДВР, за да бъдат разкрити биячите.

Районната прокуратура е повдигнала обвинения на двамата хулигани за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Единият е пуснат под парична гаранция, а вторият е с мярка "подписка". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови