Двама бивши депутати от ДПС осъдени на затвор

08 юли 2013 в 14:10 6715 13

Гюнай Сефер и Митхат Табаков. Снимка: БГНЕС, архив
Гюнай Сефер и Митхат Табаков. Снимка: БГНЕС, архив

Двама бивши депутати от ДПС получиха тежки осъдителни присъди за това, че са ощетили държавния бюджет. 

Гюнай Сефер ще лежи в затвора 10 години, а съпартиецът му Митхат Табаков - 11, реши днес състав на Софийския градски съд.

Престъплението е от 2006-а година, когато Табаков е бил кмет на Дулово, а Сефер - собственик на фирма. Според прокуратурата двамата са ощетили с близо 370 хиляди лева държавния бюджет, като са декларирали неверни обстоятелства при извършването на строително-монтажни работи. Вместо да бъде построен селски път край Дулово с дължина 7 километра, са били построени само 3 километра, но за останалото са били представени документи.

Докато съдът четеше присъдата, Росица Милчева, която също е подсъдима в процеса, се разплака и припадна, за което съдът даде кратка почивка. За нея съдиите също прецениха, че има доказателства за вината й. Тя, заедно с Веско Николов, които са били помагачи в източването на парите, бяха осъдени на по 7 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Това не е първата осъдителна присъда за Митхат Табаков. Той вече има една четиригодишна и една петгодишна, но те не са влезли в сила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!