Доскорошна фирма на уцеления с яйце депутат на ГЕРБ взе поръчка за 4.7 млн.

Мая Младенова 12 май 2013 в 20:15 22952 19

Доброслав Димитров хвърли чаша след като беше уцелен с яйце.
Доброслав Димитров хвърли чаша след като беше уцелен с яйце.

Фирма, доскоро притежавана от депутата на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание Доброслав Димитров, е спечелила обществена поръчка за 4 734 876.62 лева.

Доброслав Димитров е човекът, уцелен с яйце в центъра на София по време на предаването "България избира", водено от Николай Бареков.

Поръчката е на град Чипровци, област Монтана (където водач на листа от ГЕРБ е Искра Фидосова), управляван от кмета на ГЕРБ Анатоли Първанов. Тя е за реконструкция и модернизация на спортен комплекс - стадион, съблекалня и басейн в Чипровци. Парите идват от Европа - по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013.

Обявена е на 16 февруари 2012 година, когато Димитров е депутат на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание. Обявяването на печелившия се забавя, след като на 25 юни 2012 г. Комисията за защита на конкуренцията отменя като незаконно решението на кмета на Чипровци за за обявяване на участниците и определяне на изпълнител за поръчката. Причината е, че оценителната комисия не е направила описание на техническите предложения на участниците, като директно е посочила общия брой точки, които присъжда. КЗК връща цялата процедура на етап разглеждане, оценяване и класиране на офертите на участниците.

Победителят - "Северозапад Билд", е избран на 19 септември 2012 г. и <a href="http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!