Донос посочи Здравко Митков за шеф на Сатирата преди конкурса

Вероника Шербанова 09 септември 2013 в 20:26 2006 0

Здравко Митков, Снимка: teatri.bg
Здравко Митков, Снимка: teatri.bg

Донос, подписан от „Агент Василев“, обяви Здравко Митков за бъдещ шеф на Сатиричния театър преди провеждането на конкурса.

В конкурса за директор на Сатирата участват Калин Сърменов, Мариан Бачев, Здравко Митков и Бойко Богданов, като събеседването беше обявено за 10 септември.

Според информацията, разпространена ден преди това обаче за мястото вече е избран Здравко Митков, който ще бъде назначен от министъра на културата Петър Стоянович по искане на Стефан Данаилов. Изпълнението на плана било възложено на зам.-министър Васил Василев, а прекият отговорник е Красимира Филипова.

Здравко Митков има картонче от ДС с кодово име „Агент Василев“, пише авторът на доноса. За досието на Митков се заговори още когато той беше ректор на ВИТИЗ.

От Министерството на културата категорично отрекоха да са се намесвали в конкурса за директор на Сатирата. Директорските конкурси се провеждат при пълна прозрачност и министерството не се меси в работата на журито, категорични са те.

Стефан Данаилов също отрече да има нещо общо с избора на директор на Сатиричния театър. Никога не съм се вълнувал на реплики или анонимки от рода на "Един човек каза, но не можах да разбера кой е той, защото не бях там". Обидно е за творците да бъдат омърсявани в подобна кампания. Пасквил-клевета като този няма място в медиите. Иначе публичният ни живот би се превърнал в безкрайна небивалица и ще се тровим със съмнения и откровени лъжи", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови