До месец съдът решава за откупа за Ангел Бончев

Юлиан Христов 11 март 2013 в 10:56 2638 0

Ангел Бончев. Снимка: БГНЕС
Ангел Бончев. Снимка: БГНЕС

В срок от един месец Апелативният съд в София трябва да се произнесе за това трябва ли да бъде върнат откупа за Ангел Бончев.

Бившият президент на футболния клуб "Литекс" Ангел Бончев и съпругата му Камелия бяха жертва на групата за отвличания "Наглите". За да откупи свободата на жена си, по нареждане на похитителите Бончев трябваше да направи дарение за фондация "Утре за всеки" на стойност 157 000 евро.

Днес Апелативният съд се запозна с искането на Бончев, в което той настоява да му бъдат възстановени средствата, тъй като ги е дал под натиск. През април 2011 година Софийският градски съд (СГС) се произнесе в полза на Бончев, като обяви за нищожен договора за дарение за 157 хил. евро между бившия президент на "Литекс" и фондация "Утре за всеки". Магистратите осъдиха организацията да върне парите на Бончев заедно със законната лихва върху тях. 

Бончев беше отвлечен в нощта на 21 май 2008 г. При предаването на част от откупа за освобождаването му "Наглите" отвлякоха съпругата му, а Бончев беше освободен, за да събира още пари за откуп. За да докажат, че не се шегуват, похитителите отрязаха два от пръстите на лявата му ръка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!