До 100 лева харчове за студентския празник

Борислава Бибиновска 07 декември 2012 в 17:18 1836 0

Студентски град в петък сутринта. Снимка: Борислава Бибиновска
Студентски град в петък сутринта. Снимка: Борислава Бибиновска

Велинград и Банско са най-предпочитани от студентите за купон за 8 декември.

Репортер на OFFNews обиколи Студентски град в петък сутринта, за да види как върви подготовката за утрешния студентски празник.

Към девет часа сутринта младежите вече се събираха на групи, носейки големи куфари и сакове.

"Успяхме да отделим пари, за да си позволим да празнуваме извън София", сподели Катя от УНСС. 

Тя и колегите й ще посрещнат празника във вила във Велинград, където офертите са по-евтини в сравнение със зимните курорти Банско и Боровец. Приятелите на Катя са отделили около 25 лв. за 2 нощувки (на човек) и близо 30 лв. за храна и пътни. 

Наемането на вила или къща за гости и тази година остава най-евтиният вариант. Между 12–15 лв. на човек плащат студентите за една нощувка във Велинград.

Банско е другата често предпочитана дестинация за 8 декември. Двойните нощувки там варират между 65 и 150 лева. Пакетът включва празнична вечеря и програма, ползването на спа, джакузи или закрит басейн. Повечето студенти предпочитат all inclusive офертите.

Значителна част от младежите в Студентски град ще посрещнат празника, без да напускат София. Милена от Техническия университет и нейните колежки споделиха, че "няма нужда да празнуваш в скъпи хотели, за да си изкараш весело и да се забавляваш".

"Много от нас ще се съберат в някоя стая в Студентски, където ще изкараме до полунощ, а после ще отидем на дискотека", коментираха те.

Срещнахме и две студентки, които изненадващо ни споделиха, че няма да празнуват! Започвала сесията и другата седмица се задавал тежък изпит.

Оказва се, че въпреки финансовите затруднения, които голяма част от студентите имат, те все пак са склонни да заделят около 80-100 лева, с които да посрещнат подобаващо 8 декември.

За пръв път студентският празник 8 декември се отбелязва в България през 1902 г. като празник на единствения тогава в Княжество България университет - Висшето училище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!