Днес е ден за размисъл преди изборите 2 в 1, агитацията е забранена

OFFNews 08 юни 2024 в 08:00 859 10

Изборите през 2024 са две в едно - за НС и за Европейски парламент

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Избори 2024

Днес е ден за размисъл преди изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент. Предизборната кампания приключи в полунощ и е забранена всякаква агитация.

До приключването на изборния ден в 20 ч. утре, на 9 юни, се забранява агитацията за партия или за кандидат. Социологическите агенции не трябва да оповестяват допитвания до общественото мнение по повод изборите под каквато и да е форма до обявяването на края на изборния ден на територията на страната според Изборния кодекс.

В деня на вота се забранява поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата.

Местната власт има право да забрани продажбата на алкохол на територията на общината.

Днес се оборудват и помещенията за гласуване със всичко необходимо - бюлетини, машини, избирателни списъци, паравани, материали в помощ на избирателите. Членовете на секционни комисии получават по график материалите .

В над 9 хиляди и 300 от секциите у нас ще има и машина за гласуване, която се инсталира от техници на фирмата Сиела Норма.

Машините се тестват. Ако се появи проблем с устройствата, който не може да бъде отстранен, се уведомява ЦИК. Тя ще вземе решение, че в съответната секция гласуването ще е само с хартиени бюлетини.

Машините за гласуване са под постоянна полицейска охрана от изнасянето им от склада до инсталирането и запечатването на секциите, като и след това те се охраняват от органите на МВР.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    -1845

    11

    ob1

    09.06 2024 в 12:00

    Да де, точно така е, ама дай малко по същество! Какви нередности откриха вашите експерти? Пак си плюеш по инерция, каква изненада. Явно само на това си способен :)

    -1845

    9

    ob1

    09.06 2024 в 11:34

    Абе, люгерче, какво точно имаш срещу машините? Не за друго, ами кодът им беше даден на анализ от всички партии и експертите им. Никой не намери никакви проблеми. Сега кво станА, та станаха съмнителни мадуровки? Май твоята партия няма експерти? Аналогови тъпунгери някакви ще да са :)

    2550

    8

    alfakentavur

    09.06 2024 в 06:48

    Толкова си се изчерпал в глупостите си и няма какво да кажеш, че "бориш" враговете на комунизма с това какви са им псевдонимите във форумите. Това не са думи и не са на никакъв език. И децата го знаят, но не и празноглавите герберско-рашистки тролчета като теб.
    Днес ПП/ДБ пак ще са втори. И Боко и Шиши няма да имат мнозинство сами.
    А на вас ще ви удържат по 10 000 рубли заради провал в коментарите.

    -7495

    7

    Люгер Химарс

    09.06 2024 в 01:00

    наследниците на БКП - ППДБ нямат право да поучават никого за манипулативното си поведение, още по-малко в 21 век дрОгарска реторика на ниво "10 септември" е адекватна - от хора като тоя отдолу, които не знаят езици до степен да си пишат заглавието на полуезик, който показва, че са част европейско схващане четене и писане на български английски, френски и латински език на ниво "киро".

    -7495

    6

    Люгер Химарс

    09.06 2024 в 00:57

    продължава кировското тъжно лаене.
    нищо, утре е видовден.

    2550

    5

    alfakentavur

    08.06 2024 в 23:20

    Кой е неграмотен празноглаво герберско-рашистко тролче?
    "не със избирането си"
    "Със избирането"?
    Неграмотен си като селси пъдар.

    И продължаваш да ръсиш глупости и безсмислици.

    Хитлер не бил проблем си избирането си. Това ли прави хартията по-добър начин за гласуване? С хартиени бюлетини са правени безброй фалшификации по цял свят откакто има избори.
    Миналата година гледахме как се дописват преференции. Как се правят стотици хиляди бюлетини невалидни. И протоколи сбъркани и поправяни като контролно на двойкари от Трета сменна, от където идваш ти или родителите ти.

    С машина в България няма НИТО ЕДНА доказана фалшификация. Това че най-корумпирание и престъпни партии са протим машините показва само едно - с тях не могат да купуват гласове и да правят фалшификации като с хартията.
    Това искаш ти.
    Комунистичеко мекотело.

    -7495

    4

    Люгер Химарс

    08.06 2024 в 22:58

    очевидно киротроловете освен неграмотни, са и елементарни.

    Защото за разлика от Мадуро, Уго Чавес и българския им приятел с "харвардска" диплома, Хитлер е проблем за демокрацията със самото си тоталитарно и човеконенавистно съществуване, а не със избирането си.

    Проблемът на първите изброени трима е, че са си организирали незаконно избиране, което не може да бъде сравнявано с действията на предците на ппдб през 1946, тъй като по тази логика и може да бъде сравнена с бкп и която и да е европейска страна, тъй като с хартиена бюлетина се гласува навсякъде в Европа. Да се сравнява всяка Европейска страна с тези ппдб предци е освен абсолютно нелепо и много смешно. Такъв анекдот би могъл да роди само някой киротрол...
     
    X

    Какво говорят руснаците за F-16